top of page
1C44CCE3-6FC7-4C60-864C-3C47E23358AD.jpeg

Snel en kostenefficiënt bouwen met steelframe by settle

bouncing-arrow-white.gif

Staalskeletbouw, een snelle bouwmethode

Voor de realisatie van uw bouwplannen hebben wij bij Settle gekozen voor een even revolutionaire als in deze tijd voor de hand liggende bouwtechniek. De draagstructuur van onze woonprojecten bestaat uit lichte stalen profielen die niettemin zeer sterk zijn en volledig op maat gemaakt worden bij Eurosteel Framing Belgium. Eerst worden de profielen geassembleerd op de werf, daarna worden de nutsleidingen geïntegreerd om dan over te gaan op de volledige afwerking van de constructie.


U begrijpt dat de verwezenlijking van een dergelijke “ruwbouw” veel sneller verloopt dan een traditionele bakstenen constructie. En dat spaart manuren uit.

Bovendien blijft u een ruime keuze behouden qua isolatiemateriaal en gevelbekleding. De profielen worden ingevuld met de isolatie van uw keuze en ook de gevelafwerking wordt uitgevoerd volgens uw voorkeur – een gevelsteen, gevelplaten of crepi - en de stedenbouwkundige voorschriften. Aan de buitenzijde is het stalen geraamte dus geenszins zichtbaar.

next

Wij passen steelframebouw toe voor nieuwbouw, uitbreidingen en renovaties én voor elke bouwstijl.

Tegelijk een milieuvriendelijke bouwoplossing

Bouwen met steel frames is eveneens een milieuvriendelijke bouwmethode en wel om de volgende redenen. Ten eerste pleit het materiaal voor zich door deze intrinsieke eigenschappen. Staal is 100 % recycleerbaar en kan dus bij afbraak weer gebruikt worden. Aangezien de stalen profielen ook licht in gewicht zijn, heeft dat een invloed op het vervoer. Er kunnen met één transport meerdere onderdelen geladen en vervoerd worden.

Daarbij komt dat ook het bouwproces enkele interessante voordelen biedt. Zo worden de stalen profielen millimeter precies vooraf gemaakt op basis van het plan van de architect. Dat wil zeggen dat er van materiaalverlies en overbodig afval geen sprake is. Ten slotte laat staalskeletbouw toe om uw woning optimaal te isoleren, zowel thermisch als akoestisch. De stalen profielen kunnen ingevuld worden met verschillende isolatiematerialen. De muren van een steelframebouw hebben dus niet alleen een beperkte wanddikte; ze garanderen ook de perfecte isolatie van uw woning en dat komt uw energieverbruik ten goede.

Bouwen met steel frames is dus een ecologische bouwmethode die inzet op duurzaamheid en energiezuinigheid.

Anchor 1
Settle_doorklik.png

Meer weten over steelframebouw?

Vraag gerust uitleg en vrijblijvend advies voor uw specifiek bouwproject.

next
bottom of page